700 TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Bedava!

Turkuaz

Tarih: 22.12.2023 23:18
Turkuaz

Turkuaz Taşı Nedir 

Turkuaz, kimyasal olarak fosfat ve bakır oksitlerinin birleşiminden oluşan mineraldir. Renk spektrumu içinde genellikle mavi ve yeşil tonlar arasında değişen bir renge sahiptir. Bu renk tonları, içerdiği bakır oksit oranına bağlı olarak değişiklik gösterir. Turkuazın renk tonları zamanla çeşitli çevresel etmenlerle değişebilir. Doğada bulunan turkuaz genellikle kayaçların içinde damarlar halinde bulunur. Bu damarlar genellikle kahverengi veya siyah gibi diğer minerallerle çevrilidir. Çoğu turkuaz; ABD, Meksika, İran, Çin, Mısır ve Güneybatı Avrupa gibi bölgelerde çıkarılmaktadır. Mohs sertlik ölçeğindeki yeri 5-6 arasında değişmektedir. 

Turkuaz Taşının Tarihsel Süreci 

Turkuaz, tarih boyunca takı yapımında, süs eşyalarında ve sanat eserlerinde kullanılmıştır. Amerika'nın yerli kabileleri tarafından keşfedilmiş; özellikle Orta Doğu kültürlerinde ve antik uygarlıklarda, turkuazın estetik ve manevi değeri büyük olmuştur. Aynı zamanda, birçok kültürde bu taşa mistik ve şifalı özellikler atfedilmiştir.  

Turkuaz Taşının Kullanım Alanları 

Turkuaz taşı; takı yapımında, sanat eserlerinde ve dekorasyonda tercih edilen bir taştır. Bunların yanı sıra dini ritüellerde, mistik düşüncelerde, meditasyon uygulamalarında kullanılmıştır ve kullanılmaya devam edilmektedir. 

Turkuaz Taşının Bakımı ve Arındırılması 

Turkuaz taşının sizinle daha uzun ömürlü olabilmesi için tüm takılarda olduğu gibi bir kese veya kutuda saklamanız takınız için daha iyi olacaktır. Günlük bakımında yumuşak bir bezle silebilirsiniz. Tüm takılarımız çelik olduğu için temizliğinde başka herhangi bir kimyasala gerek kalmaz. 

Turkuaz taşının arındırılmasında ise birçok farklı arındırma yöntemleri vardır. Sizin için en uygun olanı taşınızın arındırılmasında seçebilirsiniz; 

  1. Tuzlu Su ile Arındırma: Bir kase suya bir kaşık deniz tuzu ekleyerek karıştırın. Turkuaz taşını bu karışımın içinde birkaç saat bekletin. Ardından iyice durulayarak temizleyin. 

  1. Akan Suda Arındırma: Akan dere, akarsu, şelale gibi su kaynaklarında taşı arındırma; eski enerjisini alıp götüreceği düşünülmektedir. Ayrıca taşınızı doğal elementlerle bir araya getirmek taşınız için çok faydalıdır. 

  1. Selenit ile Arındırma: Selenit, diğer taşların enerjilerini temizlemesiyle bilinen bir taştır. Turkuaz taşınızı selenit kristalinin yanına koyarak bir süre bekletebilirsiniz. 

  1. Tibet Kasesi veya Tingsha Çanları: Bu yöntemle taşı ses titreşimlerine maruz bırakarak olumsuz enerjileri dağıtabilirsiniz. 

  1. Güneş ve Ay Işığında Bekletme: Turkuaz taşınızı bir süre doğrudan güneş ve ay ışığına bırakarak olumsuz enerjisinden arındırabilirsiniz. Ancak güneş ışığına bırakırken dikkatli olunmalıdır. Çünkü güneş ışığı doğal taşınızın rengini değiştirebileceğini unutmamalısınız. 

Turkuaz Taşının Özellikleri 

  • Turkuaz, birçok kültürde koruyucu bir taş olarak kabul edilir. Negatif enerjilere karşı koruma sağlama amacıyla kullanılabilir. 

  • Negatif duygulardan arınma ve içsel dengeyi sağlamak için kullanılabilir. 

  • Duygusal ifadeyi güçlendirdiği düşünülerek konuşma becerilerini artırıcı bir etkisi olduğu düşünülür. 

  • Turkuaz, bazı kültürlerde talih getirdiğine inanılan bir taştır. Olumlu enerjileri çeker. 

  • Zihinsel stresi ve günün yorgunluğunu azaltabilir. 

Turkuaz Taşı Hangi Burcun Taşıdır 

Turkuaz taşı genellikle kova burcu için önerilen bir taş olarak kabul edilmektedir. Ancak siz de yükselen burcunuza, kişisel özelliklerinize ve diğer parametrelere bakarak karar verebilirsiniz. Önemli olan taş sizinle iken size verdiği enerjisel uyumdur. 

Turkuaz Taşı Hangi Çakraya Etki Eder 

Turkuaz taşı genellikle boğaz çakrasına etki eder. Boğaz çakrası; ifade, iletişim ve doğru düşünceyle ilgili enerjileri dengeleyen bir enerji merkezidir. Ancak çakra taşlarının kullanımı kişisel tercihlerinize ve deneyimlerinize bağlıdır. 

Turkuaz Taşının Orijinal Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır 

  1. Orijinal turkuaz, genellikle mavi ve yeşil tonları arasında değişen renklere sahiptir. Doğal olan turkuaz, genellikle çeşitli minerallerle damarlar halinde bulunur. 

  1. Turkuazın nadir ve doğal renkli çeşitleri genellikle daha değerlidir. Aşırı düşük fiyatlı turkuazlar veya şüpheli kaynaklardan alınanlar, orijinallik açısından sorgulanmalıdır. 

  1. Satın aldığınız kaynak bu noktada önemli bir rol oynar. 

  1. Taşınızdan numune vererek laboratuvar testleri yaptırabilirsiniz. 

  1. Orijinal turkuazın rengi, zamanla değişmez. Ancak bazı taşlarda renk değişiklikleri veya solmalar olabilir. Gerçek turkuazın renk kararlılığına dikkat etmek önemlidir. 

Sitemizde yer alan turkuaz taşlarının her biri orijinallik konusunda incelikle araştırma yapılmış olup orijinallik konusunda herhangi bir şüphemiz yoktur. 

Turkuaz taşı hakkında daha fazla bilgi almak için whatsapp iletişim hattımıza veya mailden bizimle iletişim sağlayabilirsiniz. 

İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...